Ταβέρνα Χασομέρι

Το Χασομέρι βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς γειτονιάς του Βάμου. Είναι ένας χώρος μικρός, μα ξεχωριστός. Ένας χώρος που τον “ανακαλύπτει” κανείς και γεμάτος εκπλήξεις.

Κατ' αρχήν το φαγητό. Στο “Χασομέρι” μαγειρεύει η Ευγενία και είναι μία από τις πιο ευφάνταστες, πληθωρικές και πεντανόστιμες κουζίνες σε όλο τον Αποκόρωνα. Το μενού αλλάζει συχνά, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την παστουρμαδόπιτα και τα κελέμια (γεμιστά κρεμμύδια). Τα γλυκά που θα σας κεράσει ο Δημήτρης στο τέλος είναι όλα χειροποίητα από την Ευγενία, ενώ η τσικουδιά του Γιώργου που θα πιείτε, είναι από τις εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών μαλβαζία και μοσχάτο και μάλλον η καλύτερη τσικουδιά του Αποκόρωνα!

Στο “Χασομέρι” πολύ συχνά οργανώνονται και μικρά, μα όχι αμελητέα, πολιτιστικά δρώμενα. Κινηματογράφος, μουσική, ομιλίες, εκθέσεις, όλα αυτά που αποτελούν τροφή για το μυαλό και την ψυχή και που μας κάνουν να “χάνουμε τον καιρό μας” δημιουργικά.

Στο “Χασομέρι” τα κάδρα στους τοίχους αποτελούν ασφαλώς τον διάκοσμο, εναλλασσόμενα όμως από καιρού εις καιρόν είναι και θεματικές εκθέσεις. Έτσι μπορείτε να δείτε αφιερώματα σε διάφορες από τις σχολές και τάσεις της παγκόσμιας ζωγραφικής, σε όλες τις εκφάνσεις της μουσικής, στην φωτογραφία, στην πολιτική, στην Κοινωνία των ανθρώπων, ακόμη και έργα σύγχρονων δημιουργών, Ελλήνων και ξένων.