Αξιοθέατα

Ιστορικές τοποθεσίες και αρχαιολογικοί χώροι

Ο Αποκόρωνας είναι ένας πραγματικός θησαυρός προς ανακάλυψη! Υπάρχουν πολλά ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, κοντά και γύρω από το χωριό του Βάμου, όπως η αρχαία πόλη Απτέρα, το μοναστήρι Καρύδι, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο χωριό Κυριακοσέλια, τα ενετικά πηγάδια και Λαογραφικό Μουσείο στο Γαβαλοχώρι και πολλά άλλα.

Κοντινότερες Παραλίες

Υπάρχουν αρκετές ωραίες, αμμώδεις παραλίες κοντά στο Βάμο, όπως οι Καλύβες (6 χμ), η Αλμυρίδα (8 χμ), η Γεωργιούπολη (10 χμ), η Κυανή Ακτή (7 χμ), η Κερά (7 χμ), ο Ομπροσγιαλος (8 χμ).
Γνωστές παραλίες στα Δυτικά των Χανίων είναι το Ελαφονήσι, τα Φαλάσαρνα και η λιμνοθάλασσα του Μπάλου.

Διαδρομές με αυτοκίνητο ή μηχανή στην περιοχή των Χανίων

Ο Βάμος είναι ιδανικά τοποθετημένος σε ένα στρατηγικό σημείο που επιτρέπει σύντομες εξορμήσεις σε άλλες ενδιαφέρουσες τοποθεσίες στην περιφέρεια των Χανίων. Περιπλανηθείτε σε αυτήν την όμορφη περιοχή για να ανακαλύψετε τα μικρά παραδοσιακά χωριά, τους πορτοκαλεώνες και τα ποτάμια, τους αρχαιολογικούς χώρους , απολαμβάνοντας παράλληλα τη μαγευτική θέα των Λευκά Ορέων καθώς και του Αιγαίου και Λιβυκού πέλαγους!

Χλωρίδα και Πανίδα

O Αποκόρωνας εκτείνεται από τους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Η περιοχή είναι καταπράσινη και εύφορη, κάτι ασυνήθιστο για τη βραχώδη Κρήτη. Ο Αποκόρωνας είναι μια πλούσια γεωργική περιοχή με πολλούς ελαιώνες, αμπελώνες και πορτοκαλεώνες …
Τα πιο συνηθισμένα ζώα που μπορεί να βρει κάποιος στην Κρήτη αυτές τις μέρες είναι τα οικόσιτα ζώα όπως σκύλοι, γάτες, κατσίκες, γαϊδούρια, πρόβατα, χοίρους και κοτόπουλα. Το πιο διάσημο από τα ζώα στην Κρήτη είναι η άγρια κατσίκα με το όνομα ΚΡΙ-ΚΡΙ.

Nearby Gorges

On this page you will find a summary of the gorges located near Vamos. For each gorge there is short description, maps and additional information. The Samaria Gorge is possible to book as an excursion through our tourist office.
Other gorges, like Imbros, Aradena and Diktamos are usually walked independently by our guests (full information can be provided by our office). However, if you prefer we can arrange a guide for you (at least one day’s notice is required).