Αυθεντικές Γεύσεις της Κρητης - Στην καρδιά των Βουνών

Μια εκπληκτική και μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε την ψυχή της Κρήτης!

Λεπτομέρειες

 • Εναρξη: 14:00 Συνάντηση στο τουριστικό γραφείο
 • Πότε: Καθημέρινά, κατόπιν αιτήματος (εκτός Κυριακής)
 • Περιλαμβάνει:
  - Local food and drinks
  - Guide
  - Transfer upon request
 • Διάρκεια: περίπου 4-5 ώρες
 • Τιμή: Adult 65 €, Child (11-16 years old) 45 €, Child (5-10 years old) 30 €, {children under 5 years old are Free}, For a private tour ask us
 

Δοκιμάζουμε αγνό θυμαρίσιο μέλι απευθείας από την κυψέλη

Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στον Σταύρο, τον μελισσοκόμο, κοντά στο χωριό Εμπρόσνερο. Αφού φορέσουμε τα ειδικά κουστούμια, θα ανοίξουμε τις κυψέλες για να δούμε τις μέλισσες, και τη βασίλισσα, και θα μάθουμε όλα τα μυστικά της μελισσοκομίας. Στο τέλος θα δοκιμάσουμε μέλι με τυρί και θα πιούμε την πρώτη ρακή της ημέρας!

 

Φτιάχνουμε τυροζούλια και παραδοσιακό κρητικό πιλάφι με τους βοσκούς

sheepsΣυνεχίζουμε και καταλήγουμε αρκετά ψηλά, στα βοσκοτόπια του Γιώργη του βοσκού. Ανάμεσα στις βελανιδιές ο Γιώργης αρμέγει τα πρόβατα του με την πολύτιμη βοήθεια του σκύλου του (!!) και μετά φτιάχνει «τυροζούλια», το πιο φρέσκο τυρί που θα δοκιμάσετε ποτέ! Εν τω μεταξύ, το αρνί θα βράζει στο τσουκάλι και θα γίνει μαζί με το παραδοσιακό πιλάφι το γεύμα μας ... στην καρδιά των βουνών!!

 
Your guide: George Xatzidakis, born and raised in Vamos, has excellent knowledge of local history, culture and customs. He is able to show you amazing places you would otherwise never find, to open doors that you can't, to allow you to try things you've never tried, to meet people you would never meet.