Δραστηριότητες

Cooking lessons

Μαθήματα παραδοσιακής Κρητικής μαγειρικής

Οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται για την κρητική κουζίνα μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα παραδοσιακής κρητικής κουζίνας και να παρασκευάσουν ιδιαίτερα νόστιμα τοπικά εδέσματα με την καθοδήγηση και τη βοήθεια και της έμπειρης ντόπιας μαγείρισσας μας.
Όλα τα συστατικά είναι φρέσκα και ντόπια. Παρέχονται λεπτομερείς οδηγίες και πλήρεις συνταγές. Επιπλέον, μαζί με τις χρήσιμες πληροφορίες για τα βότανα, το ελαιόλαδο και τα άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται, δίνονται εξηγήσεις για τη θρεπτική τους αξία καθώς και τους τρόπους χρήσης τους.
 

The Olive Oil Path

Βοτανικός περίπατος

Ξεκινώντας με το αυτοκίνητό μας από το χωριό Βάμος θα οδηγήσουμε μέσω ενός από τους πιο πράσινους δρόμους της περιοχής μας προς το χωριό Παιδοχώρι. Εδώ ο Μανώλης θα μας περιμένει να ανοίξουμε την πύλη της παραδεισένιας γης: θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο, ιουλιανό, μαντζουράνα, θα διεγείρουν τις αισθήσεις μας οδηγώντας μας να εξερευνήσουμε τον κήπο των θεραπευτικών και αρωματικών βοτάνων. Μπορεί να συλλέξουμε μερικά από αυτά.
 

Bread making

Επίσκεψη σε τοπικούς παραγωγούς

Τα απαραίτητα τέσσερα της Κρητικής Διατροφής. Κρασί, βότανα, ελαιόλαδο και τυρί! Θα επισκεφτούμε τους ανθρώπους που συνεχίζουν μια παράδοση αιώνων. Θα μας καλωσορίσουν και θα μας μιλήσουν για τα προϊόντα τους, την παράδοση στη μακραίωνη ιστορία της Κρήτης και την αξία της στην οικονομία του νησιού. Μια μοναδική περιήγηση στην καρδιά της Κρήτης, μια αυθεντική εμπειρία!

In the Hearts of the Mountains

Αυθεντικές Γεύσεις της Κρητης - Στην καρδιά των Βουνών

Η επίσκεψη στην Κρήτη περιλαμβάνει ένα ταξίδι στις γεύσεις. Κατά τη διαμονή σας στο νησί μας σίγουρα δοκιμάσατε ορισμένα ντόπια εδέσματα όπως καλιτσούνια με μυζήθρα, αρνί με άγρια χόρτα, κουνέλι στιφάδο και ντάκο.
Κρασί, ελαιόλαδο, άγρια χόρτα, γαλακτοκομικά προϊόντα και τυρί, κρέας, όλα φρέσκα, τοπικά προϊόντα από την Κρητική γη. Αγνά προϊόντα που εμπλουτίζουν τη γεύση σας!
Ωστόσο, η παραγωγή παίζει πραγματικά τον πιο σημαντικό ρόλο!
Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε μαζί μας, ορισμένους από τους τοπικούς παραγωγούς, μια εμπειρία που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις σας σχετικά με το Κρητικό "ποιοτικό φαγητό".
 

The Olive Oil Path

The Olive Oil Path

Olives and olive oil are, since the dawn of civilisation, two of the most important elements of Cretan life and culture. Let's "walk" together the Olive Path!
First stop at the olive grove of a local farmer who uses organic methods of cultivating. We will walk with him under the olive trees, we will discuss the methods, the secrets and the difficulties of cultivating olive trees, we will see the olive trees planted by his father and at the end we will taste his excellent olive oil at his hospitable small house in the olive grove.
 

Seasonal activities

Εποχιακές Δραστηριότητες

Συγκομιδή και παραγωγή

Η συγκομιδή και η παραγωγή είναι πολύ δυνατές εμπειρίες. Δουλεύετε με τα χέρια, έξω στην φύση, μαζί με τους ντόπιους.
Στην Κρήτη κάθε εποχή προσφέρει κάτι ιδιαίτερο!