Χωρίς πισίνα

Ξενώνες Αγγέλαμος

Ξενώνες Αγγέλαμος

Κτίριο του 1860, το οποίο στο παρελθόν λειτουργούσε ως μικρό πανδοχείο για τους αγρότες των ορεινών χωριών που έρχονταν στο Βάμο να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Στην είσοδο των σπιτιών μπορείτε ακόμα να δείτε το υπόστεγο που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες για να δένουν τα άλογά τους. Το σπίτι έχει αναπαλαιωθεί το 1996, και διατηρεί πολλά από τα παλιά στοιχεία του. Αποτελείται από δύο σπίτια που μπορούν να φιλοξενήσουν από 3 έως 4 άτομα.

Ξενώνες Γιασεμί

Ξενώνες Γιασεμί

Καινούρια σπίτια χτισμένα σε παραδοσιακό στυλ με πέτρα, στέγες με επένδυση από κυπαρίσσι και ελαφρώς αγροτική διακόσμηση που μπορούν να φιλοξενήσουν από 3 έως 4 άτομα.

Ξενώνες Φάμπρικα

Ξενώνες Φάμπρικα

Κτίριο του 1840, που ανήκει στην οικογένεια Φραντζεσκάκη. Ένα μέρος του ήταν καφενείο μέχρι το 1936 και αργότερα παντοπωλείο, ενώ το κύριο μέρος του ήταν παλιό ελαιουργείο που λειτουργούσε μέχρι το 1946. Το κτίριο αναπαλαιώθηκε το 2001 και πήρε το όνομα Φάμπρικα από το παλιό ελαιουργείο, το οποίο συντηρείται μέχρι τώρα. Αποτελείται από τρία σπίτια που μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 4 άτομα.

Little Lotus

Little Lotus

Το Little Lotus house είναι ένα άνετο εξοχικό σπίτι στην καρδιά της παλιάς γειτονιάς του Βάμου. Η μικρή βεράντα έχει θέα στο παλιό χωριό και θα απολαύσετε ένα ήσυχο περιβάλλον με όλες τις ανέσεις σε κοντινή απόσταση

Αγιόκλημα

Αγιόκλημα

Το Αγιόκλημα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του νεοκλασικού ρυθμού αρχιτεκτονικής που επικρατούσε στην Ελλάδα από τις αρχές του περασμένου αιώνα έως τη δεκαετία του 1940. Βρίσκεται στην παλιά γειτονιά του Βάμου και αποτελεί μέρος μιας μοναδικής συλλογής κτιρίων, που σκιάζεται από έναν τεράστιο πλάτανο. Χτισμένο το 1920, με τη μακρόχρονη ιστορία της οικογένειας Φλεμετάκη, τα κεραμικά πατώματα και τις ψηλές οροφές, το μπαλκόνι με τη στρατηγική θέα του χωριού, θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν. Μέγιστο 4 άτομα

Χασομέρι 1+2

Χασομέρι 1+2

Το Χασομέρι βρίσκεται στην καρδιά του παλιού οικισμού του Βάμου. Κάηκε, μαζί με τον υπόλοιπο οικισμό, το 1896 κατά την Μάχη του Βάμου μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Μετά την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα το 1913, χτίστηκε ξανά κατά τα πρότυπα της εποχής: κάποια δωμάτια στη σειρά με εξωτερική τουαλέτα, και ένας μικρός κήπος για τα λαχανικά της οικογένειας Γωνιωτάκη. Το 2007 αγοράστηκε από την Άννα Χατζηδάκη, και το 2013 (έως και το 2019) ο αδελφός της Γιώργος το ανακαίνισε και το μετέτρεψε σε μικρό μεζεδοπωλείο, όπου φιλοξενήθηκαν πάμπολλες μουσικές βραδιές, με καλλιτέχνες που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα εμφανίζονταν ποτέ στο Βάμο. Ο ίδιος το ονόμασε «Χασομέρι», χρησιμοποιώντας μάλιστα την έκφραση «χώρος δημιουργικής κατασπατάλησης του ελεύθερου χρόνου». Το 2020 η Άννα ξεκίνησε τις ανακαινίσεις και το μετέτρεψε τελικά σε αυτό το ωραίο, και τόσο ιδιαίτερο, κατάλυμα που βλέπουμε σήμερα.

Απανέμια

Απανέμια

Παραδοσιακή βίλα με δύο επίπεδα. Χτισμένη το 1887, η βίλα ανακαινίστηκε πλήρως από τους σημερινούς ιδιοκτήτες της το 1997, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά υλικά όπως ξύλο και πέτρα, διατηρώντας το παραδοσιακό στυλ του υπόλοιπου χωριού. Φιλοξενεί μέχρι 3 άτομα.

Φάρμα Φάμπρικα

Φάρμα Φάμπρικα

Η οικογένεια Φραντζεσκάκη σας υποδέχεται με ανοιχτή αγκαλιά στη “Fabrica Farm”! Εδώ θα γνωρίσετε την καθημερινότητα των ντόπιων και θα γίνετε μέρος της! Καλώς να ορίσετε, στον βιολογικό ελαιώνα της οικογένειας, με οπωροφόρα δέντρα και λαχανικά, πουλιά και ζώα φάρμας, λουλούδια και βότανα, όπου οι μυρωδιές και τα χρώματα θυμίζουν μια άλλη εποχή. Μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία και τη γαλήνη ενώ κάθεστε στο Romantic Corner ή ενώ ξαπλώνετε σε μια αιώρα και να ακούστε προσεκτικά τι λένε οι παλιές ελιές…

Βίλα Ρόδι

Βίλα Ρόδι

Ένα μοναδικό αναπαλαιωμένο σπίτι με το δικό του περιποιημένο κήπο οπού θα απολαύσετε και ένα γλυκό του κουταλιού φτιαγμένο από την κυρία Αργυρώ. Το σπίτι ειναι διόροφο, και διαθέτει βεράντα απο όπου μπορείτε να απολαύσετε τη μαγευτική θέα των Λευκών Ορέων. Φιλοξενεί έως 5 άτομα.

Ξενώνας Φίλιππος

Ξενώνας Φίλιππος

Αναπαλαίωση με χαρακτήρα, προσοχή και αγάπη. Το κτίριο είναι του 1863 και ο Φίλιππας, ο εγγονός που το κληρονόμησε, έδωσε ιδιαίτερη προσοχή ώστε το κτήριο να διατηρήσει την αρχική του αρχοντιά. Φιλοξενεί μέχρι 4 άτομα.

Ξενώνας Λεβάντα

Ξενώνας Λεβάντα

Κτήριο που χρονολογείται στη δεκαετία του 1860. Εκείνη την εποχή ήταν το σπίτι της οικογένειας Κεκάκη ενώ αποτέλεσε και τόπο γέννησης της γιαγιάς του τωρινού ιδιοκτήτη. Τότε είχε μόνο ένα επίπεδο στεγάζοντας όλη την οικογένεια (στο εσωτερικό) αλλά και τα ζώα τους (στο εξωτερικό μέρος του σπιτιού). Ο χώρος που σήμερα αποτελεί τον οντά χρησιμοποιούνταν ως «φουρνόσπιτο», ήταν δηλαδή το μαγειριό, ένας φούρνος φτιαγμένος από σπασμένα λαΐνια (πήλινες στάμνες), ενώ τα ανοίγματα που υπάρχουν ακόμα και σήμερα στον τοίχο χρησίμευαν  για να φεύγει ο καπνός έξω. Το σπίτι ανακαινίστηκε το 2004 με σεβασμό στην μακρά ιστορία του. Μπορεί ακόμα να δει κανείς πολλές λεπτομέρειες που χρονολογούνται πάνω από 150 χρόνια πριν, όπως μέρος της καμάρας και της ιδιόμορφης στέρνας στην είσοδο. Οι πίνακες που κοσμούν τους τοίχους είναι ζωγραφισμένοι από την ιδιοκτήτρια. Φιλοξενεί 2 έως 5 άτομα. 

Βίλα Απανεμίδι

Βίλα Απανεμίδι

Ένα σπίτι με χαρακτήρα από το 1840. Αν και αναπαλαιωμένο, είναι ίδιο με το παλιό σπίτι, με αγροτική διακόσμηση και έπιπλα αντίκες. Φιλοξενεί από 4 έως 7 άτομα.

Art house

Art house

Το Art House βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της παλιάς γειτονιάς του Βάμου, στο πιο όμορφο μέρος του οικισμού. Στις αρχές του 20 ου αιώνα ήταν ο δρόμος που τα απογεύματα έκαναν οι Βαμιανοί την βόλτα τους, μια αφορμή για κοινωνικές συναναστροφές, ακόμη και ειδύλλια… Όπως συνηθιζόταν τότε, το ισόγειο ήταν κατάστημα, ενώ η οικογένεια κατοικούσε στον επάνω όροφο. Έτσι λοιπόν, στο ισόγειο ο Λευτέρης Μποτωνάκης κατασκεύαζε τα «στιβάνια», τις περίφημες, παραδοσιακές μπότες των Κρητικών. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής (1941-1945) ο επάνω όροφος επιτάχθηκε από τον Γερμανικό Στρατό για τις ανάγκες των αξιωματικών του Γερμανικού Λόχου που έδρευε στο Βάμο. Στο συγκεκριμένο σπίτι κατοίκησε ο υπολοχαγός Reiner Fischer, ο οποίος ήταν εξαιρετικός βιολιστής , αφήνοντας την καλλιτεχνική του αύρα. Το σπίτι αγοράστηκε από την κα. Ηρώ Χατζηιωάννου πριν από λίγα χρόνια και ανακαινίστηκε με ιδιαίτερο γούστο. Η κα. Χατζηιωάννου διεύρυνε την «καλλιτεχνική» αύρα του σπιτιού χρησιμοποιώντας για την διακόσμηση πραγματικά έργα τέχνης. Η νωπογραφία της εισόδου, με τα μινωικά μοτίβα, είναι του ζωγράφου και χαράκτη Μιχάλη Καλλιγιάννη

Blue Horizon House

Blue Horizon House

Το Blue Horizon στέκεται περήφανα στους λόφους του χωριού Κεφαλάς, αγναντεύοντας τη θέα στη θάλασσα και τα Λευκά Όρη. Το νεόκτιστο, άνετο και ευρύχωρο σπίτι προσφέρει άνετες και ξεκούραστες διακοπές για μια μικρή οικογένεια ή μια ρομαντική απόδραση για δύο. Απλός σχεδιασμός, με βεράντα που βλέπει το Κρητικό πέλαγος, αυλή που σκιάζεται από το κλασικό αμπέλι και παρέχει ιδιωτικότητα. Φιλοξενείς έως 4 άτομα.

Εκάτη

Εκάτη

H βίλα Εκάτη είναι ένα ανακαινισμένο παλιό πέτρινο σπίτι, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στη μέση των λόφων του Αποκόρωνα, στο χωριό Ξηροστέρνι. Το σπίτι χτίστηκε γύρω στο 1800 και έχει όλα τα στοιχεία ενός παραδοσιακού κρητικού σπιτιού. Η οικογένεια Παπαδάκη διάλεξε να δημιουργήσει ένα αληθινό καταφύγιο για καλλιτέχνες, όντας καλλιτεχνική οικογένεια και οι ίδιοι. Αυτή η εξοχική κατοικία σας καλωσορίζει σε μια μποέμ και εξοχική ατμόσφαιρα για χαλαρωτικές διακοπές. Σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε την ομορφιά του περιβάλλοντος χώρου, να δημιουργήσετε νέες αναμνήσεις και να επωφεληθείτε από τη μοναδικότητα της ενέργειάς του. Το Hekate’s House είναι ένας παράδεισος που δεν υπάρχει πουθενά αλλού: οι διακοπές σας στην Κρήτη, με απόλυτη άνεση στην καρδιά της φύσης.